Bedrijven die werken met ZZP’ers: waar staan we nu?

Auteur(s):

Table of content

Zzp’ers, er is veel om te doen geweest de laatste tijd. Sinds de afschaffing van de VAR is het (nog) niet gelukt om duidelijkheid te krijgen over arbeidsrelaties: wanneer is sprake van een werknemer? Wanneer is sprake van een opdrachtnemer én is dit bezien vanuit de arbeidsrechtelijke bril wel in beton gegoten?

Toch lijkt het er nu op dat het arbeidsrecht en de fiscaliteit beide een andere afslag nemen, terwijl het arbeidsrechtelijke criterium eigenlijk leidend zou moeten zijn. Eerder schreven we hier al dit artikel over. De arbeidsrechter kijkt namelijk naar alle feiten en omstandigheden om te beoordelen of sprake is van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht. Daar staat tegenover dat de Belastingdienst op zoek is naar een instrument om of er sprake is van een arbeidsovereenkomst meetbaar te maken. De huidige stand van zaken: de invoering van een webmodule ter beoordeling van de arbeidsrelatie.

In dit webinar hieronder wordt dit verder uitgelegd en staan we stil bij de praktische toepassing binnen bedrijven. Binnen de onduidelijkheid wordt gepoogd een redelijk kader te schetsen, om in elk geval de processen in kaart te brengen. Vragen? Imke Bos helpt je graag.

Recap webinar ‘Bedrijven die werken met ZZP’ers: hoe zit het?’

Tags:
Share this article on:
Newsletter

Sign up for our monthly newsletter to stay up to date.