Jos Eliëns – Interview met onze nieuwe Chef Aangiftepraktijk

Auteur(s):
Founder

Sinds vandaag versterkt Jos Eliëns het Archipel team. Wij zijn trots om hem te mogen presenteren. Jos heeft ruime ervaring als compliance-specialist en heeft zorg gedragen voor de aangiften van menig ‘household name’. Met zijn komst breiden wij ons arsenaal uit met een Tax Compliance-tak, die onder Jos zijn leiding zal komen te staan. Maar eerst even voorstellen!

Jos, je bent vandaag begonnen bij Archipel Tax Advice.

Wat zijn je eerste indrukken?

Een ontspannen sfeer en een goede mix van jong en oud. Nu nog kleinschalig, maar dat zal niet lang duren…

Wat heb je hiervoor allemaal gedaan en hoe ben je het vak ingerold?

Na mijn militaire dienstplicht was ik werkzaam in een buurthuis. De vooruitzichten waren niet zo rooskleurig en daarom solliciteerde ik in 1987 bij de Belastingdienst. Na een interne opleiding werd ik aanslagregelaar in Haarlem. In 1994 stapte ik over naar Meijburg & Co en in 2000 ben ik voor mezelf begonnen als aangiftespecialist.

Wat vind jij het leuke aan Tax Compliance, en wat zou jij zeggen dat hierbinnen jouw specialiteit is?

De vertaling van commerciële naar fiscale cijfers vind ik leuk. Verder verzorg ik met plezier aangiften van fiscale eenheden met daarin meerdere vennootschappen. Een specialiteit heb ik niet. Door mijn ervaring schrik ik niet zo gauw ergens van terug. Mijn kennis en ervaring deel ik overigens graag met anderen.

Waar woon je, en wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon al mijn hele leven in Haarlem. Zie me daar ook niet zo snel vertrekken. In mijn vrije tijd wandel en lees ik. Verder luister ik graag naar muziek. Naar klassiek, jazz en pop. Dat klinkt breder dan het is: ik heb een uitgesproken smaak!

Aan welke show zou je liever meedoen: 1-tegen-100 of Ter Land, ter Zee en in de Lucht?

1-tegen-100 dan maar. Mijn algemene kennis is redelijk. Mag ook wel, ik lees dagelijks de krant, wekelijks De Groene en geschiedenis was mijn beste vak op de middelbare school. Vraag me echter niets over bloemen en planten…

Bent u zoek naar goede compliance services? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Tags:
Share this article on:
Newsletter

Sign up for our monthly newsletter to stay up to date.