“Ons werk hoort niet op te houden als we de klant hebben uitgelegd wat er in de wet staat; dan begint het pas. Naast je klant staan, vertellen wat zijn of haar mogelijkheden zijn en waar nodig ondersteunen om het geregeld te krijgen. Daar haal ik voldoening uit.”

Naast de fiscaliteit heb ik een passie voor koken en ben ik een fervent duursporter (triatlon). En in mijn werk zie ik veel raakvlakken met mijn hobby’s: keuze voor de juiste ingrediënten bij het koken, en om te finishen in een volledige triatlon heb je een lange adem nodig. Dat zie je terug bij Archipel: onze adviezen kenmerken zich door de (voor u) juiste ingrediënten en onze adviseurs kenmerken zich door een lange adem. In de ruim 25 jaar dat ik werkzaam ben in de fiscaliteit, motiveert het mij om de belastingplichtige te behoeden voor de valkuilen die onze als maar complexer wordende wetgeving oplevert, en daarmee tevens onze klanten te beschermen tegen onzorgvuldige wetgeving of een eenzijdige interpretatie daarvan door de overheid. Nog mooier is het als ik mijn ervaring en overzicht kan inzetten om onze cliënten te helpen waarde te behouden of vergroten door gebruik te maken van de mogelijkheden die de fiscaliteit ook biedt.

Na ruim 25 jaar in de (internationale) fiscaliteit te hebben gewerkt bij grote advieskantoren, waarvan de laatste 14 jaar als partner bij een van de zogeheten Big 4, ervaar ik nu de excitement van het opzetten van de tweede vestiging van dit vernieuwende kantoor, samen met mijn partners in groot Den Haag. Vanuit ons nieuwe kantoor aan de Wilheminasingel in Maastricht, werken we – samen de Haagse collega’s – om onze cliënten in het Zuiden van het land, maar ook de zogenoemde ‘Nederbelg’ en ‘Nederduitser’ te bedienen en hen te helpen hun weg te vinden in de voortdurend veranderende nationale en internationale belastingwetten en -regels. In de afgelopen 25 jaar heb ik een breed scala aan fiscale vraagstukken de revue zien passeren. Waar ik in de vroege jaren van mijn loopbaan voornamelijk actief was voor de internationaal opererende corporate klant, lag de focus de laatste jaren veelal op zowel het (grotere) familiebedrijf en (uiteraard) de bijbehorende familie, als de DGA’s en hun onderneming. Daarnaast is deze kennis en ervaring de laatste tijd ook zeer waardevol gebleken bij het in een vroegtijdig stadium bijstaan van startups en scale-ups.

Naast mijn werkzaamheden als belastingadviseur ben ik tevens al meer dan 20 jaar verbonden aan de Maastricht University als docent belastingrecht. Dit is ook de universiteit waar ik zelf fiscaal recht gestudeerd heb. Het mooie van het doceren aldaar vind ik dat ik niet alleen kennis en ervaring mag overdragen aan de huidige generatie studenten (en daarmee in zekere zin iets terug kan geven), er is ook nog geen collegejaar voorbij gegaan dat ik zelf niets nieuws geleerd heb. Het doceren houdt me – evenals de samenwerking met mijn collega’s – alert en scherp in mijn vakgebied en voorkomt dat ik op de automatische piloot ga acteren en mijn klanten niet meer kan bieden wat ze verdienen.

Speciale aandachtsgebieden:

Vennootschapsbelasting;

Internationale en Europese fiscaliteit voor bedrijven;

Structuren van de multinationale (familie) onderneming & haar aandeelhouders;

Ondersteuning bij fusies en overnames;

rolf-gelissen

Rolf Gelissen

+31 (0)6 52 04 84 75 

NEEM CONTACT MET ONS OP